Yogalessen met Tessa

Yoga betekent verbinding of vereniging. Kundalini Yoga is een duizenden jaren oude levenswijze die lichaam, geest en ziel verenigt en jezelf met je omgeving in verbinding en harmonie brengt.

In de lessen is er aandacht voor assanas (lichaamshoudingen), pranayama (ademhalingstechnieken), meditatie, mantras (meditatiewoorden) en diepe onstspanning. Iedere les heeft een ander thema en bevat andere oefeningen, soms heel dynamisch en fysiek uitdagend, soms meer bezinnend en meditatief. Door het beoefenen van kundalini yoga word je langzaam bewuster en voel je je fitter, evenwichtiger en meer ontspannen.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, conditie of lenigheid. Het gaat om je eigen ervaring en waarneming en het herkennen en respecteren van je grenzen.

Kundalini yoga sterkt je zenuw- en klierstelsel en je afweersysteem, zorgt voor sterkere spieren, verbetert je beweeglijkheid en geeft je de mogelijkheid, diep te ontspannen. Daarnaast werkt het reinigend, vermindert het angsten, en maakt het je bewuster.

Het beoefenen van yoga ontspant je lichaam, geeft kracht en doorzettingsvermogen, een heldere geest en innerlijke rust. Daardoor kun je beter met de uitdagingen van het leven omgaan en ze met kalmte en optimisme tegemoet treden.

Probeer het en ervaar het zelf!